Een glazen bordestrap in een kantoorpand in Deurne. Aan de gestuukte muren hangen schilderijen, waaronder een portret.
Een gedeelte van een bordestrap in het kantoor van Vescom, met aan de muur een foto.
Een gedeelte van een glazen balustrade, die is voorzien van een handregel die terugliggend is geplaatst.

Mooi in eenvoud, glazen designtrap in Deurne

In het kantoorpand van Vescom te Deurne heeft EeStairs recent onder andere deze glazen bordestrapgerealiseerd. Tijdens verschillende ver(nieuw)bouwingsfases heeft het pand een totaal nieuwe uitstraling gekregen en mocht de plaatsing van een designtrap uiteraard niet ontbreken.

EeStairs is een betrouwbare partner in de realisatie bij nieuw- en verbouw van retail-, utiliteits- en woningbouwprojecten. Doordat wij het gehele proces van ontwerp tot productie en plaatsing in eigen hand hebben, kunnen wij de klant voorzien van maatwerk. Zo ook bij deze vernieuwbouw.

Het ontwerp van het gebouw komt van architectenbureau van Meerendonk, dat in januari 2014 verder is gegaan onder de naam Studio V2. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de trappen in het pand en waren op zoek naar specialisten voor de realisatie daarvan.

Naast het ontwerpen van uitdagende en buitengewone trappen, helpt EeStairs architecten en aannemers ook graag bij het uitvoeren van een ontwerp dat al op papier staat. Wij geven advies, kijken naar de technische uitvoerbaarheid en zorgen voor de plaatsing van de trap(en) en/of balustrades. Deze service noemen wij Co-Creation by EeStairs.

De architect wilde een perfecte trap met eenzelfde uitstraling als de prachtige trappen van Apple en stelden daarmee hoge eisen aan kwaliteit en uitvoering. Tijdens een bezoek aan ons hoofdkantoor heeft de architect samen met een van onze vakkundige adviseurs de mogelijkheden besproken om wens en budget bij elkaar te laten komen en zo tot een prachtig product te komen.

Doordat de architect het ontwerp al goed had uitgewerkt en er een uitgebreide omschrijving was van de gewenste uitvoering was het mogelijk om bijzondere details in het product toe te passen. Het op het oog vrij eenvoudige ontwerp heeft hierdoor toch een unieke en bijzondere uitvoering gekregen.

Zo is er gekozen voor zo helder mogelijk glas, voor zowel treden als balustrades. Het glas is doorzichtig verlijmd en zijn de trededragers verzonken in het glas gemonteerd, waardoor deze aan de voorkant van de trap niet zichtbaar zijn. De treden hebben een subtiel tranenpatroon gekregen, wat een extra veilig gevoel geeft. De handregel op de balustrade is terug liggend geplaatst waardoor een subtiel en bijzonder effect ontstaat. Daarnaast wordt het zwevende effect van de trap versterkt doordat de trapbomen op een soort voetje zijn geplaatst.

Dit project is een succesvolle samenwerking geweest met architect en aannemer (Bots Bouwgroep Liessel). Het eindproduct is stijlvol en mooi in eenvoud.