De Vauxhall toren in Zuid-Londen, met zicht op de stad en een brug over de Theems.
Twee constructiewerkers begeleiden het plaatsen van een wenteltrap in een penthouse met zicht op Londen.
Een wenteltrap met Cohiba treden en stalen balustrades, naast een beeld van een wandelaar en voor hoge ramen.

En in de lucht

Trappen op grote hoogte in luxe toren

EeStairs brengt trappen naar een hoger niveau. Zo hebben we onlangs drie luxe wenteltrappen gerealiseerd in een penthouse van een prestigieuze toren in Vauxhall, Zuid-Londen. Deze toren is het hoogste residentiele gebouw in het Verenigd Koninkrijk.

Twee wenteltrappen bevinden zich in de onderste appartementen van het penthouse, die een prachtig uitzicht over de hoofdstad bieden. Behalve het uitzicht hebben de appartementen nog meer gemeen: ze zijn elkaars spiegelbeeld. Om die reden is ervoor gekozen in beide appartementen dezelfde trap te plaatsen. Ook gespiegeld uiteraard.

De trappen zijn afgewerkt met gepolijste bruine Cohiba (houtsoort) treden en stootborden over de gehele breedte van de trap. De stalen balustrades zijn voorzien van een verzonken leuning waardoor een holte ontstaat. Deze holte is verlicht door keurig verborgen LED-verlichting, waardoor de gebogen vorm van de trappen wordt geaccentueerd. De stalen balustrades zijn verder afgewerkt met een vloeibaar metaal waarin kleine putjes zitten waardoor het een effect heeft van een prachtige antieke sculptuur. De onderkant van de trappen is voorzien van gepolijst gips dat een uitstraling heeft van hoogglans, glad leisteen.

Deze luxe wenteltrappen eindigen elk in een groot bordes dat geleidelijk overgaat in de gebogen vloerrand. Deze overgang wordt nog eens versterkt doordat de balustrades overgaan in de zijwanden, waardoor ze op het hoogste niveau een gastvrij gebaar maken.

De derde trap verbindt de 48e tot 50e verdieping in een appartement dat het toonbeeld is van een luxe penthouse. Er is 360 graden zicht over heel Londen, een uitzicht waar je zelfs in het zwembad van kunt genieten. Dit zwembad is waarschijnlijk het hoogste zwembad in het Verenigd Koninkrijk!

Deze trap is toch iets heel anders dan de andere wenteltrappen. De treden en stootborden zijn van een donker Zimbabwaans zwart graniet en de balustrade en onderkant van de trap zijn bekleed met een zorgvuldig geselecteerd Amerikaans zwart walnoot fineer. Het heeft een prachtige glans, maar verblindt niet. De kwaliteit is zichtbaar in het vakmanschap en de kleuring van het fineer. Om het geheel helemaal af te maken is er in de balustrade een holte gemaakt waarin de leuning zich bevindt. De LED-verlichting in de holte van de balustrade geeft de leuning een warme gloed.

EeStairs brengt trappen naar een hoger niveau, letterlijk en figuurlijk. We zijn daarom trots op de realisatie van deze bijzondere trappen op grote hoogte.