Het luxe jacht MS Northlander op zee, met aan boord onder meer navigatieapparatuur en een zwembad.
Het interieur van luxe jacht MS Northlander met een trap, balustrade, plafondverlichting en tafel en stoelen.
Een houten wenteltrap in luxe jacht MS Sofia, naast een wand met led-verlichting en onder plafondverlichting.

Ter zee

Trappen in SuperYachts

Trappen zijn een complex onderdeel in elk interieur. Met beperkte ruimte en aanzienlijke gewichtsbeperkingen, wordt het installeren van een trap in een superjacht helemaal een uiterst precieze en ingewikkelde klus. EeStairs laat u zien hoe de realisatie van haar trappen op enkele luxe jachten gebeurt.

Trappen zijn functioneel, maar kunnen ook brutaal en opvallend zijn. Ze stralen een passie uit voor innovatie en techniek waarmee deze buitengewone producten een emotionele reactie kunnen oproepen. Trappenontwerper en fabrikant EeStairs heeft enkele van deze bijzondere interieurelementen gerealiseerd op een aantal luxe jachten, zoals de MS Northlander en de MS Sofia.

Flexibiliteit en betrokkenheid waren de sleutelwoorden tijdens het gehele proces op de MS Northlander. Het eindresultaat is net zo opmerkelijk als de trappen die EeStairs normaal gesproken op land realiseert. Zowel in ontwerp als concept onderscheid de Northlander zich van soortgelijke superjachten, vanwege de aandacht voor detail die is besteed aan het creëren van een uitnodigend interieur.

“The Northlander bood ons een opmerkelijke kans om ons te laten zien als adviseur, ontwerper en fabrikant, waardoor wij een bijdrage mochten leveren aan de realisatie van een werkelijk schitterend project,” vertelt Cornelis van Vlastuin, Creative Director van EeStairs. “In plaats van te kiezen voor een standaard beige kleurenschema, hebben de ontwerpers van dit jacht gekozen voor opvallende kleuren zoals sinaasappel oranje en chocolade bruin. Deze kleuren, in combinatie met de verfrommeld gouden folie op de binnenste balustrade en het verfrommelde gaas op de buitenkant van de trap, geven het jacht een opmerkelijke en toch ook luxe uitstraling. Hoewel de installatie van een trap als deze binnen zo’n afgesloten ruimte een uitdagende klus is, waren wij vastbesloten en zelfverzekerd om deze uit te voeren. En met succes!”

Voor de MS Sofia, een 42 meter lang superjacht, is een buitengewone houten wenteltrap ontworpen, welke de vloeiende lijnen en oppervlakten van de 3 luxueuze dekken weerspiegelt. De RVS balustrade benadrukt prachtig de ruimte en het vloeiende interieur en sluit perfect aan bij de uitstraling van het jacht.

De wand rondom de trap is voorzien van houten panelen waarin LED-verlichting is verwerkt. Deze blauwe verlichting accentueert ook ‘s nachts de vorm en de schoonheid van de trap.

Een mooie trap geeft een ruimte een bijzondere uitstraling. EeStairs streeft er dan ook naar om van elke trap een kunstwerk te maken, zonder de functie van de trap uit het oog te verliezen. Dit doen wij door creativiteit, innovatie en technische kennis te combineren. Niet zo gek dat wij graag aan de slag gaan met trappen voor luxe jachten, als perfecte combinatie van functionaliteit en design.