Een zomerverblijf met glazen wanden in Long Island, tegen een strakblauwe hemel. Ervoor ligt een tuin met begroeiing.
Een zwevende trap met eikenhouten treden en glazen balustrades, in een hal met ramen met zonwering.
Een dubbele zwevende trap in een wit gestuukte hal. Ook is een fotolijst gedeeltelijk zichtbaar.

Ter land

Zwevende trappen op Long Island

Aan de noordelijke kustlijn van Long Island (NY), aangrenzend aan de bekende Hamptons, heeft EeStairs voor een zomerverblijf verschillende trappen gerealiseerd. Een dubbele zwevende trap verbindt de drie verdiepingen met elkaar. Daarnaast is een buitentrap geplaatst om het beschutte dakterras te kunnen bereiken.

Tijdens het proces met de architect Roger Ferris + Partners LLC werd de hoofdtrap opnieuw ontworpen. De oorspronkelijk U-vormige trap met dubbele trapboom werd vervangen door een L-vormige zwevende trap. Het resultaat is een minimalistisch, modern ogende trap met een mysterieus effect vanwege de onzichtbare constructie van de treden.

De hoofdtrap bestaat uit bijna 80 mm dikke eiken treden die bevestigd zijn aan een stalen trapboom die zich in de muur bevindt. Aan de andere kant lijken de treden door de glazen balustrade (type TransParancy 1-02) te steken. Hierdoor wordt het zwevende effect van de trap versterkt.

De buitentrap is een stalen trap met dubbele trapboom, die is gegalvaniseerd en geverfd. Dit galvaniseren is een must, vanwege het zeeklimaat op Long Island. Om de FlatRhythm balustrades met knieregels aan te laten sluiten bij de trapbomen, zijn deze op dezelfde manier behandeld. Om de robuuste en degelijke uitstraling nog meer te benadrukken is er gekozen voor treden gemaakt van Garapa vlonderdelen. De steektrap vormt een mooi geheel met de buitenkant van het zomerverblijf.

De EeCrew is trots op het resultaat van dit spectaculaire project en laat hiermee zien hoe trappen een wezenlijk onderdeel kunnen uitmaken van de architectuur.