EeStairs België kreeg de opdracht om de mooie, maar complexe, gebogen glazen balustrade te ontwikkelen voor de wenteltrap van Le Toison D’Or, een nieuw architectonisch hoogstandje in Brussel.

Unieke uitstraling

Toison D'Or is een ontwerp van architecten van wereldformaat: UN Studio in samenwerking met Jaspers-Eyers architecten. Het exterieur van het vooruitstrevende bouwwerk kenmerkt zich door variatie in diepte en patronen. De combinatie met een reeks gebogen verticale frames geeft de gevel een unieke uitstraling. Deze frames omsluiten de balkons van de bovenverdieping en omlijsten de grote etalages van de winkelunits.

Vier winkels

Op de begane grond zijn vier winkels gevestigd van bekende merken: een Apple Store, Marks & Spencer, Zara en een Bodum coffee-shop. Dankzij de 8,5 meter hoge panelen van dubbel gebogen glas springt de Apple Store het meest in het oog.

Trots op het eindresultaat

Het nieuwe complex beschikt over een wenteltrap die leidt naar de luxe appartementen. Deze trap is voorzien van een indrukwekkend 3D glazen balustradesysteem van EeStairs. Mark Geerts, creatief directeur van EeStairs België: ´Dit was één van de grootste uitdagingen waar we als team ooit voor hebben gestaan. Onze rol in het project was de ontwikkeling van een 45 meter lange glazen balustrade die perfect aansluit bij de wenteltrap. Wij gingen de uitdaging aan en zijn trots op het eindresultaat.´