Een hand tekent met potlood een wenteltrap op een geruit oppervlak met daarop ook zwarte en roze letters.

Show your design skills!

Internationale EeStairs ontwerpwedstrijd biedt uitdaging voor jonge ontwerpers en studenten

Trappenspecialist EeStairs heeft recentelijk de EeStairs Design Competition online geopend. Een ontwerpwedstrijd voor studenten en jonge ontwerpers die geïnteresseerd zijn in architectuur, interieur, product design en andere technische gebieden.

EeStairs is hiermee op zoek naar creativiteit in het ontwerp van een eigenzinnige, mooie en innovatieve Custom Design trap, maar ook naar creatief realisme en praktische kennis bij de ontwikkeling van een functionele en unieke Standard Design trap of balustrade.

Zowel in de categorie Custom Design als de categorie Standard Design ontvangen de winnende deelnemers een EeStairs Design Competition Award. Aan deze award is een geldbedrag verbonden van £2,000 (circa € 1.685). Daarnaast zullen de winnende ontwerpen verschijnen in een uitgebreid scala van publicaties in de vakmedia.

Als klap op de vuurpijl zal EeStairs daarnaast in overweging nemen om één of meerdere ingezonden ontwerpen te realiseren en al dan niet (tijdelijk) in haar assortiment op te nemen. Een unieke kans voor deelnemers om hun creativiteit te toetsen en wellicht hun ontwerp realiteit te zien worden.

“We gebruiken allemaal trappen, elke dag van de week. Reden genoeg, denken wij, om van deze functionele objecten architectonisch interessante ontwerpen te maken. Dat maakt het dagelijks leven mooier”, legt creatief directeur Cornelis van Vlastuin uit.

"We zijn op zoek naar jonge mensen die, net als EeStairs, genieten van het verkennen van de grenzen van wat technisch mogelijk is om te komen tot verfrissende nieuwe concepten en vooruitstrevende ontwerpen. We willen met hen samenwerken om hun talent verder te ontwikkelen."

Een jury bestaande uit internationale Design-professionals uit de wereld van architectuur, interieur en productontwerp zal de ingezonden ontwerpen beoordelen. De jury bestaat uit Maria Smith (Studio Weave), Ira Koers (Bureau Ira Koers), Hans Dikhoff (NewP), Daniel von Bernstorff (design portal Stylepark) en Steven Bray, (senior creative advisor bij EeStairs UK).

Meer informatie over de competitie en hoe ontwerpen kunnen worden ingezonden op: ww.eestairs.com/designcompetition. De deadline voor het inzenden is 09 januari 2014.