Een stalen wenteltrap met gesloten balustrades op een gietvloer in het bedrijfspand van Sanibell in Oud-Beijerland.
Schaduw op de vloer van de kantoorruimte van Sanibell, met daarin bureaustoelen, een balustrade en hoge vensters.
Het bedrijfspand van Sanibell, met hoge ramen en een toegangsbrug. Buiten lopen twee mensen over asfalt.

EeSoffit wenteltrap bij Sanibell

In opdracht van Staton Bouw en naar het ontwerp van Architectenbureau Roos Ros heeft EeStairs een bijzondere trap gerealiseerd in het schitterende, architectonische bedrijfspand van Sanibell in Oud-Beijerland.

Het nieuwe bedrijfspand met kantoren en een showroom is een bijzonder samenspel van een aantal gestucte, abstracte witte volumes. De blokken zijn op, achter en naast elkaar geplaatst, waardoor het pand een dynamisch en modern uiterlijk krijgt.

In tegenstelling tot de buitenkant, is het interieur robuust gedetailleerd en zijn de constructie en installaties in het zicht gelaten. Hierdoor ontstaat er een industrieel karakter, waarbinnen de architect als klap op de vuurpijl ook nog een bijzondere trap heeft ontworpen.

Voor de uitvoering van de trap kwam de aannemer bij EeStairs terecht. Omdat de architect het ontwerp van de trap in grote lijnen gereed had, kon EeStairs zich met name focussen op de details en uitvoering van de trap, Co-Creation by EeStairs.

De volledig stalen trap bevatte in het eerste ontwerp van de architect geen afgewerkte onderkant. Het afwerken van een bijzondere wenteltrap als deze is een lastige en kostbare klus. Wij konden de onderzijde echter voorzien van ons nieuwe EeSoffit, waardoor de afwerking alsnog in het ontwerp kon worden meegenomen. Na het monteren werd de trap op locatie gespoten, wat voor een mooi en strak resultaat heeft gezorgd.

Het pand en de trap zijn naar volle tevredenheid opgeleverd, zo blijkt ook uit de reacties op Twitter:

De vijver is gevuld bij @Sanibell in Oud-Beijerland. Klant wilde echt iets bijzonders als bedrijfshal. Gelukt!(door: IMd Ingenieurs)

Architectuur+vakmanschap, gaaf! “Onderzijde trap #Sanibell afgewerkt @EeStairs. Verbluffend mooi resultaat @RoosRos” (door: Maarten Oosterwijk)