Een eikenhouten bordestrap bij een bakstenen muur, boven een doorkijk op een living met daarin een stoel.
Een gedeelte van een eikenhouten bordestrap, voor een bakstenen muur en met een glazen balustrade.
Een eikenhouten bordestrap, voor een bakstenen muur en boven een nis met daarin een rieten mand.

Zwevende trap in omgebouwde schuur

EeStairs werd benaderd door een echtpaar, directeuren van een druk architectenbureau in Berkshire [UK]. Het echtpaar was op zoek naar een trap voor hun nieuwe huis: een omgebouwde schuur. Na een complete renovatie zouden zij de schuur omtoveren tot een mooie familiewoning, waarin het oude houtwerk en historische kenmerken behouden zouden blijven.

Als architect wist de opdrachtgever uiteraard wat hij wilde en EeStairs was de partij die de trap kon leveren die aan zijn eisen zou voldoen. De trap is een spannende mix van open en gesloten delen, geplaatst tegen een bestaande hellende muur, wat een extra uitdaging was.

Het onderste deel van de trap bestaat uit massief eiken treden en gesloten schuine stootborden, als aanloop naar het bordes. Het bovenste deel bestaat ook uit eiken treden, maar deze komen hier zwevend uit de muur. De trap is voorzien van een balusterloze glazen balustrade met RVS handleuning, type TransParancy 1-04. De balustrade is zeer onopvallend gemonteerd aan de traptreden, die door de balustrade lijken te lopen.

Het resultaat is een moderne trap in een door design geleidde verbouwing. Oud en nieuw vullen elkaar perfect aan.