Een open glazen steektrap met ernaast een wand met led-verlichting in het kantoorgebouw van Vodafone.  Een houten trap, tapijt, een laminaatvloer en een plantenbak in het kantoorgebouw van Vodafone in Amsterdam.Het logo van Vodafone in groen op een natuurstenen wand, achter een trap met marmeren treden.

Project by EeStairs: Trappen illustreren merk Vodafone

De kantoorruimten van Vodafone in Amsterdam zijn volledig opnieuw ontwikkeld en ingericht door OCS Workplaces. In het ontwerp zijn de merk- en kernwaarden van de telecomprovider duidelijk herkenbaar. De kernwaarden globalhightech en sustainable komen in het hele interieur tot uiting. Voor de realisatie van de trappen werkte OCS Workplaces samen met EeStairs. Zij leverden uiteindelijk meerdere unieke trappen die de waarden van Vodafone illustreren.

OCS Workplaces is specialist op het gebied van projectinrichting voor ‘het nieuwe werken’. Harro Hoencamp, eigenaar van het bedrijf: “In moderne inrichtingsconcepten zoals mobile working bij Vodafone draait alles om het beste uit mensen halen. Samenwerken wordt gefaciliteerd door het kantoorconcept. Trappen zorgen voor contact tussen de verschillende verdiepingen en houden de lijnen tussen collega’s kort. Daarom hebben we iedere trap een extra functie gegeven die aansluit op de kernwaarden van Vodafone.”

Extra functies

De kernwaarde ‘Global’ komt terug in de houten trap. Hoencamp: “Bij deze trap hebben we een meeting point gecreëerd waar medewerkers makkelijk even kunnen afspreken. Hier hebben we aansluitingen aangebracht zodat iedereen zijn eigen laptop eenvoudig kan gebruiken.” Een glazen trap met een groot aantal LED’s op de achtergrond staat voor ‘Hightech’“De LED’s en de trap zijn ook van buiten goed zichtbaar. Hierdoor wordt het gebouw een echte blikvanger. Daarnaast gebruikt Vodafone deze trap ook als tribune bij presentaties.” De laatste kernwaarde, ‘Sustainable’, komt bijvoorbeeld terug in de verwerking van het logo in mos bij de achterwand van één van de trappen.

Verhaal

Marco Wijers, Sales Manager van EeStairs is zeer tevreden over het eindresultaat: “Het is mooi als het complete interieur een verhaal vertelt. Je ziet dat het design van het project in lijn is met het ontwerp van de trappen. Namens EeStairs ben ik er dan ook trots op dat wij daar een steentje aan bij hebben gedragen.” De drie trappen zijn ontwerpen door OCS Workplaces, een trap die het kantoor verbindt met de kantine is ontwikkeld op basis van het concept Cells Design® van EeStairs. Wijers: “Het is leuk dat ook één van onze eigen ontwerpen terugkomt in de inrichting van Vodafone in Amsterdam. Dit geeft de kracht van EeStairs weer om vanuit een standaard toch maatwerk te leveren.”