De wenteltrap in schoenenzaak Shuz by Schmit, met daarin ook houten scheidingswanden en een leren bank.
De wenteltrap in schoenenzaak Shuz by Schmit, met daarin ook licht tapijt en plateaus met schoenen.

Project by EeStairs: Trap als enige optische verbinding

Voor de winkelinrichting van schoenenzaak Shuz by Schmit in Veenendaal ontwikkelde WSB interieurbouw een luchtig en transparant ontwerp. In het ontwerp zijn geen pilaren gebruikt, hierdoor is de uitnodigende wenteltrap de enige verbinding tussen de twee verdiepingen van de winkel. Voor de realisatie van de wenteltrap schakelde het bedrijf EeStairs in.

Nico Schreuder, architect bij WSB interieurbouw“Ieder jaar ontwerpen wij het interieur van één van de winkels van Schmit. De kernwoorden voor dit ontwerp zijn transparant en luchtig. Daarom is de wenteltrap de enige optische verbinding tussen de verdiepingen. Het is als het ware het centrale ornament van de winkel.”

Eyecatcher

Schreuder: “Bij retaildesign moet je rekening houden met hoogtes, commercie en routing. Het is in dit geval de kunst om te zorgen dat klanten ook naar boven lopen. Met het ontwerp van de trap moesten wij hier dus rekening mee houden. Rob Schmit, mede-eigenaar bij Shuz by Schmit, is tevreden over de oplossing: “Door de wenteltrap een centrale plaats te geven, nodigt hij uit om naar de herenafdeling op de eerste verdieping te lopen en dat is precies wat wij wilden. Klanten reageren ook heel positief op het nieuwe interieur. Ze vinden de trap een echte eyecatcher.”

Trapontwerp

EeStairs realiseerde het trapontwerp van WSB. Er is gekozen voor een gestucte onderkant, waardoor het lijkt alsof de trap uit het plafond komt. Bert Bakker, sales advisor van EeStairs, licht toe: “Doordat de trap uit het plafond lijkt te komen, is het interieur echt één geheel. De  balustrade is opgetrokken uit gebogen en gehard glas, hierdoor blijft het interieur transparant en luchtig.”

Kwaliteit

EeStairs en WSB werken al jaren samen. Schreuder: “Met name bij interieurs waarin de trap een opvallende rol speelt, schakelen wij EeStairs in. Zij denken met ons mee om een ontwerp financieel en technisch uit te werken tot een realistisch plan. We zitten op hetzelfde denkniveau en hebben dezelfde ideeën over kwaliteit en uitstraling. Dit zorgt voor een prettige samenwerking en mooie projecten.”

Meer wenteltrappen

Op deze website treft u meer voorbeelden aan van wenteltrappen gerealiseerd door EeStairs.