De bordestrap in het pand van RBS. Ook de trapboom, hanglamp en glazen pui zijn zichtbaar.
Afstandhouders tussen de balustrade en bordestrap in het pand van de Royal Bank of Scotland.
Een open houten trap met bordes, balustrades en trapboom in een hal met pilaren en gietvloer.
Een hanglamp in het midden van een bordestrap met houten treden, weerspiegeld in een glazen wand.

Recent opgeleverd: Royal Bank of Scotland te Amsterdam

EeStairs ontwerpt en ontwikkeld designtrappen voor vele soorten klanten en gebouwen. We zien de markt voor trappen echter overal sterk veranderen: de vraag van klanten wordt steeds specifieker, technischer en meer gericht op design. EeStairs wordt daarom steeds nauwer betrokken bij trapoplossingen, vaak al vanaf de eerste ontwerptekeningen van een gebouw.

Onder andere bouwbedrijven gaan vaker op zoek naar specialistische kennis en vinden in EeStairs een goede partner. Zij merken namelijk dat een goede samenwerking met een ervaren partij een succesvol resultaat oplevert. Dit jaar werkte we onder andere samen met BAM gebouwservices uit Amsterdam. Deze samenwerking resulteerde in een serie trappen bij het kantoor van The Royal Bank of Scotland aan de Zuidas in Amsterdam.

Zwevend bordes

De trappen in het kantoor van RBS onderscheiden zich door een zwevend tussenbordes. Het ontwerp is gemaakt door
Heyligers Design + Projects
uit Amsterdam. Marco Wijers, Sales Manager bij EeStairs: “Een centrale trapboom van 20 centimeter breed ondersteunt de bamboetreden van de U-vormige steektrap. Deze trapboom is zo sterk dat verdere ondersteuning van het tussenbordes niet nodig is. De balusterloze balustrade van glas wordt aan de onderzijde geklemd in de trap. Bovenop het glas is een RVS leuning geplaatst.

Samenwerking

Mehmet Aydin, Werkorganisator bij BAM gebouwservices: “De samenwerking met EeStairs was erg prettig. Tijdens de uitvoering waren de lijnen met EeStairs kort. Met name de specialistische kennis en de ervaring bij de ontwikkeling van trappen, was voor ons prettig. Daarnaast waren ze in staat om snel te werken en in korte tijd een mooi, goed en betrouwbaar product te maken en te plaatsen. Wat mij betreft een solide basis om in de toekomst vaker samen te werken.

Toekomst

De toekomst ziet Cornelis van Vlastuin met vertrouwen tegemoet: “We hebben onze werkzaamheden onlangs onderverdeeld in drie verschillende samenwerkingsvormen. Dit zijn: ‘Custom Design by EeStairs’, ‘Standard Designs by EeStairs’ en ‘Co-Creation by EeStairs’. De samenwerking met bouwbedrijven is een treffend voorbeeld van de derde categorie. Hierbij voeren we het ontwerp uit, geven advies, en zorgen voor de plaatsing van de trap. Precies zoals de aannemer het in gedachte heeft.