1/1

Werk je vanuit huis?

Zo creëer je meer ruimte

De Covid-pandemie heeft honderden miljoenen mensen in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika gedwongen om thuis te werken, en ook al komt er geleidelijk een einde aan de lockdowns, velen van ons zullen dat blijven doen, in ieder geval parttime.

Het bedrijfs- en privéleven is samengevoegd, wat betekent dat de kamers in veel huizen steeds rommeliger en krapper worden - teddyberen naast dossiers, computers naast magnetrons, onlinemeetings in slaapkamers.

Het aantal nieuwe thuiswerkers is verbazingwekkend. In het Verenigd Koninkrijk werkte in 2019 bijvoorbeeld 5% van de bevolking vanuit huis. Vandaag de dag werkt een derde van de bevolking vanuit huis.

Voor Covid-19 werkte in Europa gemiddeld 5% vanuit huis. Dat gemiddelde percentage is inmiddels gestegen naar 12% - hoewel in Finland zelfs 25% thuiswerkt. En in Amerika werkt meer dan 70% van de mensen die vroeger op kantoor werkten, nu vanuit huis.

Het is dus volstrekt duidelijk dat een groot aantal woningen te lijden heeft gehad van een groot gebrek aan "vrije" ruimte. En de werkplekken in die huizen zijn meestal oncomfortabel krap.

Het is mogelijk om wat meer ruimte te maken door op te ruimen, maar dit is geen effectieve oplossing voor de lange termijn. De vraag is dus: hoe maak je een nieuwe, speciale werkruimte in een huis dat al overvol is?

Het voor de hand liggende antwoord is om je zolder of kelder om te bouwen tot een echte werkruimte. Maar het echte probleem is de beperkte toegankelijkheid, want ongeacht de grootte van uw zolder of kelder, moet de toegang veilig en makkelijk zijn.

Wilt u echt elke keer als u naar uw werkruimte op zolder of in de kelder gaat, een (enigszins wiebelige) ladder op en af lopen? En wat als je werkspullen of een kop koffie bij je hebt?

Het simpele feit is dat de meeste huizen niet genoeg ruimte hebben om een extra standaardtrap te installeren, omdat ze meerdere vierkante meters vloer- en plafondoppervlak vereisen. En zelfs al had je de ruimte, dan nog kunnen de kosten van een standaardtrap onbetaalbaar zijn, en kan de plaatsing twee of drie dagen in beslag nemen.

Wij dachten al ruim voor de pandemie na over dit probleem van werkruimte thuis en stelden ons een zeer ambitieus ontwerpdoel: een trap die slechts één vierkante meter vloer- en plafondruimte nodig heeft. We wilden ook dat de trap een meerwaarde zou zijn voor het huis, en een plezier om naar te kijken en te gebruiken.

De 'krapste' trappen, wat ruimte betreft, zijn wenteltrappen. Maar zelfs spiraalvormige trappen zouden ongeveer twee keer de vierkante meter nodig hebben die wij voor ogen hadden.

En toen hadden onze ontwerpers en ingenieurs - internationale experts op het gebied van trapgeometrie en trappenbouw - een Eureka-moment. Zij realiseerden zich dat als de centrale kolom van de spiraal iets schuin zou staan, de treden super compact zouden zijn. Het resultaat: onze 1m2™ trap.

Onze ontwerpers hadden nog drie andere doelen. Ten eerste, ervoor zorgen dat de 1m2™ trap sterk en stabiel is. Ten tweede: ze een stijlvol uiterlijk geven. En ten derde: ze gemakkelijk te installeren maken. Daarom zijn de trappen met precisie gemaakt van staal, verkrijgbaar in honderden RAL-kleuren met poedercoating, en kunnen ze door twee professionele monteurs in ongeveer twee uur worden geïnstalleerd.

Sinds de lancering van de 1m2™ trap is er steeds meer vraag naar, waardoor voorheen ontoegankelijke ruimtes in huizen, flatgebouwen en zelfs bedrijfspanden toegankelijk worden.

De pandemie kan uiteindelijk verdwijnen, maar thuiswerken is zeker een blijvertje. En dat betekent dat er, met of zonder pandemie, in de meeste woningen innovatieve oplossingen nodig zijn om ruimte te maken.

Wij denken dat de 1m2™ trap voor veel mensen de sleutel kan zijn tot het snel, effectief en stijlvol ontsluiten van de hard benodigde werkplekken in huis.

1m2 Configurator

1m2 Configurator