Een zwevende kwartstrap met houten treden en trapverlichting in een hal met een deur en radiator.
De zwevende houten kwartstrap met lichtlijn in het vakantieverblijf van het echtpaar Dijkman Dulkes in Spanje.
Het bovenaanzicht van de kwartstrap, balustrade en parketvloer in de vakantiewoning van het echtpaar Dijkman Dulkes.

Recent opgeleverd in Spanje

Samen met de heer en mevrouw Dijkman Dulkes heeft EeStairs onlangs deze trap gerealiseerd in hun vakantieverblijf in Spanje.

De heer en mevrouw Dijkman Dulkes wonen in Nederland en hebben een vakantieverblijf in Spanje. Medio 2010 besloten zij een verdieping op het huis te laten bouwen. De heer Dijkman Dulkes is redelijk technisch onderlegd en ook het ontwerp heeft hij zelf gemaakt. Toch is er voor een bouwvergunning een (technisch) architect nodig voor de tekeningen.

De heer en mevrouw Dijkman Dulkes gingen op zoek naar een partij die hen kon helpen bij het realiseren van hun trap. De zoektocht in Spanje hield al snel op. De heer Dijkman Dulkes: “De trap die in Spanje gebruikelijk is, zou de helft van onze hal in beslag nemen. De trap die ikzelf in gedachte had kon in Spanje niet gemaakt worden. We besloten de Nederlandse markt te gaan verkennen”.

In Nederland werden drie firma’s geselecteerd, waaronder EeStairs. De heer Dijkman Dulkes: “ Het ene verhaal was nog mooier dan het andere. We werden steeds enthousiaster. Bij EeStairs werden we in de studio ontvangen door Bert Bakker. Vanuit de studio konden we door een groot venster direct de werkplaats inkijken. Je voelt hier heel goed de directe relatie tussen verkoper en fabricage, heel bijzonder.”

De heer Dijkman Dulkes vervolgt: “De heer Bakker hield een technisch verhaal, wat ik goed kon begrijpen, maar waar ik wel meteen een financieel plaatje aanhing. Op de terugweg zei ik tegen mijn vrouw, dat deze firma waarschijnlijk wel af zou vallen, omdat de uitvoering zoals besproken waarschijnlijk te duur zou worden.”

Toch besloot de familie Dijkman Dulkes voor een tweede gesprek bij EeStairs langs te komen om te kijken of de kosten binnen de perken gehouden konden worden. Daarnaast wilden zij graag hun ideeën voor een lichtlijn bespreken. Na dit gesprek en enkele telefoontjes over en weer, besloten de heer en mevrouw toch voor EeStairs te kiezen.

Na goedkeuring van de gemaakte tekeningen kon de trap in productie worden genomen. Met de door EeStairs gemaakte tekeningen kon de aannemer in Spanje ervoor zorgen dat het huis klaar was voor plaatsing van de trap. Het plaatsen was een spannende klus, omdat alleen de buitenmuur dragend is. Hierdoor zouden alle krachten dus op deze muur moeten rusten. Maar tot ieders verbazing klopte alles tot op de millimeter. Op de laatste dag kwam de finishing touch: de houten treden werden aangebracht. Toen was het plaatje compleet. De heer Dijkman Dulkes: “Het eindresultaat laat niets te wensen over. De trap is meer dan bij ervan gedacht hadden.”

De familie is tevreden over de samenwerking met EeStairs. Zij vinden dat er een groot verschil is tussen een verkoper met een mooi verhaal en een verkoper met technische kennis die precies weet waar hij over praat en die een vertrouwenspositie weet te verwerven. De familie Dijkman Dulkes concludeert: “Wij kunnen niet anders zeggen dan dat wij met het voor ons totaal onbekende EeStairs een zeer mooi product hebben gerealiseerd.”