De trap in het Amsterdamse advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek N.V., ontworpen door architectenbureau Erick van Egeraat.
Een wenteltrap met witte natuurstenen treden en onderzijde en voorzien van extra hoge glazen balustrades.
Twee mannen houden in de hal van  advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek N.V. samen een award vast.

De Mooiste Trap bij 'The Rock'

Op vrijdag 25 februari reikte Cornelis van Vlastuin, Creative Director van EeStairs de prijs ‘Mooiste Trap van het Jaar’ uit. Dit jaar staat de mooiste trap bij het Amsterdamse advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek N.V, ook wel The Rock genoemd. De winnende trap is ontworpen door architectenbureau (designed by) Erick van Egeraat. IPMMC Consult begeleidde de coördinatie van de gehele inrichting.

In een internationaal advocatenkantoor past een prestigieuze trap met een chique, afgewerkte uitstraling. Dit blijkt onder andere uit de materiaalkeuze en de vorm van de trap. De witte, natuurstenen treden worden omkleed met een gebogen hardglazen balustrade en een donkere, houten trapleuning van Amerikaans notenhout. Halverwege maakt de trap een draai. Zo krijgt deze een elegante uitstraling.

Robuust transparant

Architect Erick van Egeraat licht het ontwerp van de trap verder toe: “In het gebouw is alleen gebruik gemaakt van rechte vormen, strakke hoeken en natuurlijke kleuren. De trap is hier een duidelijke uitzondering op. Door de ronde vorm, de bekleding met wit natuursteen en de hoogwaardige detaillering is de trap een opvallend object in de entree van ‘The Rock’.”

Bijzonder vereerd

De Brauw Blackstone Westbroek N.V. is bijzonder vereerd met de titel die dit jaar voor de tiende keer is uitgereikt. Facilitair manager Jeroen Winkel vertelt: “In de Zuidas staan heel veel bijzondere gebouwen met allemaal prachtige gevels, interieurs en trappen. Dat juist de trap in ons gebouw de titel ‘Mooiste Trap van het Jaar’ krijgt, is fantastisch.”

Mooiste Trap van het Jaar

De verkiezing ‘Mooiste Trap van het Jaar’ is een groot succes. Organisator en Creative Director van EeStairs, Cornelis van Vlastuin: “Dit jaar zijn opnieuw alle genomineerde trappen stuk voor stuk meesterwerken met een unieke uitstraling. De creativiteit van het design en materiaalgebruik is bij alle trappen fenomenaal. Toch heeft de vakkundige jury een terechte winnaar aangewezen. Voor mij krijgt deze prijs nog een extra gouden randje omdat ik zelf aan de realisatie van de trap heb meegewerkt.”

Genomineerden

Bij deze verkiezing is deze Mooiste Trap van het Jaar de strijd aangegaan met twee andere mooie en bijzondere trappen. De twee andere genomineerde trappen die aan de verkiezing hebben deelgenomen zijn: