Pericles, een modern kantoorgebouw in Brussel, herbergt sinds kort een pareltje. Een spannende schuin geplaatste U-vormige wenteltrap vormt een stijlvolle verbinding tussen twee verdiepingen.

Samen met opdrachtgevers KBC Real Estate en Vorm Interieurgroep bvba ging EeStairs de uitdaging aan om het oorspronkelijke design realiseerbaar te maken binnen het beschikbare budget. Het eindresultaat is een echte blikvanger.

Door de gesloten borstwering aan de binnenzijde is de trap discreet in gebruik. Dankzij de combinatie met de glazen borstwering is er echter ook openheid en harmonie met de achterliggende gebouwen en de binnentuin. Ook de loopbruggen en het souterrain kregen een passende make-over in hetzelfde keramische tegelmateriaal als de trappen. Hierdoor vormen de trappen één geheel, passend in de omgeving.