Een gewaagde, maar zeer veilige balustrade is dé eyecatcher van het vernieuwde trappenhuis in het ABC Hotel in Blankenberge (België).

Cells by EeStairs® bleek al vroeg in het ontwerpproces de ideale oplossing om de balustrade te promoveren tot onderscheidend element in het trappenhuis. Een grote wens van de opdrachtgever.

Cells by EeStairs®

Cells is een trapontwerp met organische vormen, een garantie voor een artistiek en stijlvol effect. Ook bij dit project werden de Cells volledig aangepast aan de individuele wensen van de opdrachtgever. De basis voor een unieke en kunstzinnige balustrade, die voldoet aan alle wettelijke veiligheidseisen.

Montage was grote uitdaging

Vanwege de complexe maatvoering bouwde EeStairs de borstwering van de trap volledig op in de fabriek. In het hotel werden de zware onderdelen vervolgens omhoog getakeld, gemonteerd en afgelakt. Vakmanschap van EeStairs.

Gewaagd, maar veilig

EeStairs werkte bij dit stijlvolle project nauw samen met architect Maarten Ternier. Daarnaast was er veelvuldig contact met Toerisme Vlaanderen en het lokale bestuur. Mark Geerts, creatief directeur van EeStairs België: ´We tonen met deze realisatie aan dat een eigenzinnig en gewaagd ontwerp toch hand in hand kan gaan met veiligheid en wetgeving.´