De 1m2-trappen van EeStairs bleken de perfecte oplossing om extra leefruimte te creëren in de nieuwe studentenwoningen in het Anatomiegebouw van campus BoerHaave in Leiden.

Het Anatomiegebouw, onderdeel van Bio Science Park Leiden, is een voormalige geneeskundige faculteit, gebouwd in de jaren ’20. Tot het begin van deze eeuw was het in gebruik bij Universiteit Leiden. VVKH Architecten kreeg de opdracht om het Anatomiegebouw geschikt te maken als onderkomen voor internationale promovendi en onderzoekers.

Extra verdieping

Dankzij de hoge ruimtes in het monumentale pand was het mogelijk een insteekverdieping in de wooneenheden te maken. Hierdoor kon meer leefruimte worden gecreëerd. De ruimtebesparende 1m2-trappen van EeStairs zijn een belangrijke schakel in het plan.

Ideale oplossing

´EeStairs heeft vanaf de ontwerpfase nauw samengewerkt met VVKH Architecten. Voor de modelwoning hebben we een prototype trap geleverd´, zegt Cornelis van Vlastuin, creatief directeur van EeStairs. ´Gedurende het hele proces waren maximale bereikbaarheid van de tussenverdieping en minimaal ruimtegebruik onze gezamenlijke ambitie. Onze 1m2 bleek de ideale oplossing, dankzij het minimale ruimtegebruik in combinatie met de stijlvolle uitstraling.´

44 1m2-trappen

In het vernieuwde Anatomiegebouw zijn in samenwerking met A3 Timmer en Afbouw in totaal 44 1m2-trappen geplaatst , afgewerkt in RAL 1019. Cornelis van Vlastuin is onder de indruk van het eindresultaat. ´De studentenwoningen zien er geweldig uit. Hieraan gaan de bewoners zeker veel plezier beleven.´