Knap staaltje in staal en hout

Bij binnenkomst in het centrumgebouw valt het meteen op. De trap, balie en trapkast in één
meubelstuk komt van EeStairs uit Barneveld. “We zijn een trappenfabrikant met vooral stalen trappen”, legt projectmanager Johan Floor uit. "Door onze houtafdeling komt daar steeds meer meubelwerk bij."

In dit geval een mooie combinatie van een stalen trap, aan de buitenzijde bekleed
met hout, met tegelijkertijd een kast onder zich met printerruimte.” De trap loopt een op een aan de onderzijde door in de ontvangstbalie. Het meubel was onderdeel van het ontwerp van IAA architecten. “Samen is veel aandacht besteed aan de uitvoering. De verschillende materialen, in diverse donkere tinten, geven een uniek karakter.
Dit prachtig houtwerk maakt dat het van alle kanten mooi is om naar te kijken, bovendien is het interieur zo onderdeel van de trap.”

item
item

“Verder leverden we ook een wandkast van 7 bij 7 meter in dezelfde stijl. Geen kleine jongen. We produceren de zo groot mogelijke delen, in dit geval de stalen constructie, altijd in onze eigen fabriek. Vervolgens is deze op locatie neergezet zodat KBM verder kon. Het houtwerk voor het meubel is daarna door EeStairs ter plekke eromheen geplaatst en ook afgespoten. Alles was van tevoren uitgetekend in BIM. Ook alle materialen van andere bedrijven. Iedereen wist dus perfect waar hij aan toe was.”

Bekijk de projectpagina

's Heeren Loo, Noordwijk [NL]