AFAS Magazine heeft onderstaand stuk over EeStairs en de trappen in het AFAS Experience center geschreven. Tekst door Sanne Bender

 

EeStairs | Exclusieve trappen en balustrades

EeStairs is wereldmarktleider in de productie van trappen in het hoge segment. Tot haar klanten behoren internationaal bekende (binnenhuis)architecten, projectontwikkelaars, aannemers en particuliere klanten. Voor het AFAS Experience Center realiseerde het Barneveldse bedrijf een aantal indrukwekkende trappen en talloze meters (gebogen) glasbalustrades.

 

Luxe trappen

EeStairs is leverancier van luxe unieke trappen van hout, metaal, glas en/of steen voor zowel de particuliere als de ­zakelijke­ markt.­ Het­ mag­ zich­ onder­ meer­ hofleverancier­ noemen van Facebook, Google, Deloitte en heeft diverse dj’s, topsporters en internationale vips als Rupert Murdoch en Stella McCartney als klant. Ze zijn gevestigd in België, Frankrijk, Engeland, Noord-Amerika. Ze opereren wereld-wijd. Het heeft haar eigen technisch tekenaars en materiaalspecialisten die nauw samenwerken met architecten om­structurele ­en ­­esthetische ­details­ te ­verfijnen.­ Doel ­is ­om­ trappen te produceren die kwalitatief en architectonisch superieur zijn en een waardevolle toevoeging zijn aan een gebouw, of dat nu een kantoor, theater, winkelcentrum of een particuliere villa is. EeStairs beheert het hele productie- en installatieproces, zodat haar trappen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

 

item
item

Trap als eyecatcher

Rebecca van de Beek van EeStairs: “De trappen die wij maken zijn vaak een eyecatcher in een gebouw. Voor de retail is dit ook van belang: zo maakten we voor Victoria's Secret een trap die klanten in de winkel echt meer verleidt om naar boven te gaan. Uitnodigende trappen maken we bijvoorbeeld ook voor winkelcentra, zodat bezoekers echt aangespoord worden om deze te nemen naar de volgende etage.” EeStairs wordt vaak ingeschakeld door aannemers en architecten als het om een technisch lastige of zeer grote trap gaat. Rebecca: “Hoe ingewikkelder en complexer een opdracht, hoe meer het een EeStairs-project is.”

 

“Het unieke bij AFAS zijn de vele gebogen trappen en balustrades”

 

Gebogen trappen

Voor het AFAS Experience Center mocht EeStairs in zo’n twee jaar tijd meerdere trappen­ produceren.­ Projectleider­ Johan­ Floor:­ ”Het­ unieke­ aan­ de­ trappen­ bij­ AFAS, is dat er bijna geen rechte lijnen zijn. We hebben veel gebogen glas gebruikt voor de trappen en vides. Een aantal bestaande trappen van beton hebben wij voorzien van glazen balustrades. Dat is geen eenvoudig werk en vraagt veel precisie. Wij vinden het ook belangrijk dat je bijvoorbeeld geen naden, bouten en moeren ziet, alles is dus netjes weggewerkt.

item
item

Naadloos afgewerkt

Een opvallende verschijning bij dit AFAS project zijn de witte stalen wenteltrappen in het glazen koepelgebouw van het theater. De trap met glazen balustrades is aan de onderzijde voorzien ­van ­EeStairs' product ­EeSoffit, ­een ­­naadloze ­afwerking ­aan­ de onderzijde van de trap. De stijlvolle cilindervormige wentel-trap, als het ware in de vorm van een serpentine, is een lust voor het oog: een esthetisch prachtige toevoeging aan de ruimte. In de entree van het hoofdkantoor word je verrast door de zes witte betonnen trappen met balustrades van glas die op de eerste etage beginnen en vanaf daar hun weg naar boven vinden. Als het gaat om materiaalkeuze is de combinatie van staal en glas veelvoorkomend. Zo ook bij AFAS, waar echter ook gebruik gemaakt is van messing voor de leuning, die prachtig­ staat­ bij­ de­ rode­ stoffering.­ Johan: ’’­Messing­ is­ geen­ eenvoudig te verwerken materiaal, maar wij hebben zelfs dat naadloos afgewerkt.” Rebecca sluit af: “Door het wegwerken van bevestigingsmaterialen wordt de bezoeker niet afgeleid en gaat de aandacht naar de eenvoud en pracht van de vormen en naar het gebouw waar ze zijn geplaatst.”

item
item